Recept je sestaven pro 4 osoby.
V míse metlou ušleháme žloutky, hořčici a šťávu z nakládaných hub. Po částech zašleháme olivový olej. Omyté a osušené bylinky jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Očištěné a omyté brambory uvaříme v malém množství vody. Uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme je na plátky. Rajčata nařízneme do tvaru kříže a blanšírujeme ve vroucí vodě. Ochladíme v ledové vodě a slupku oloupeme. Po ochlazení zbavíme peciček a nakrájíme na větší kousky. Brambory a rajčata vložíme do zálivky, promícháme a dochutíme kuřecím vývarem.
Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme plátky slaniny a opečeme je po každé straně (cca 30 vteřin), vyjmeme. Na tuk dáme nakrájené tenké plátky cibule, podusíme po obou stranách a pak vyjmeme. Potom na pánev vložíme okapané nakládané houby a podusíme asi 3 min.
Salát bramborovo – rajčatový rozdělíme na středně velké talíře, přidáme houby, ozdobíme plátky slaniny a cibule. Ozdobíme bylinkami.