Sušené hřiby smrkové, které bychom vám rádi představili, jsou výsledkem naší spolupráce s houbaři a chalupáři z jižních a západních Čech, pro které je houbaření celoživotním koníčkem a vášní. Suší hřiby smrkové pro vlastní potřebu a pro své blízké a část nám každoročne zasílají ke zpracování. Našim úkolem je pak tyto hřiby smrkové odborně prohlédnout a kvalitativně homogenizovat s naší vlastní produkcí z průmyslové sušárny, aby jste obdrželi vždy stejný perfektně funkční výrobek bez ohledu na průběh houbařské sezony.
Tyto sušené hřiby smrkové vynikají mohutnou a čistou hřibovou vůní a chutí bez jakéhokoliv cizího podtónu, jsou světlé barvy a naprosto nečervivé. Snesou delší kulinářskou úpravu, před kterou není nutné je namáčet déle než několik minut a vodu lze dále použít. Těmito atributy se zcela liší od sušených hřibů smrkových nabízených konkurencí. Ta v drtivé většině nabízí sušené hřiby smrkové čínské, nebo jejich směsi, které pro svou omezenou funkčnost používají jen ta gastronomická zařízení, pro která není důležité nabídnout zákazníkům odpovídající kulinářský zážitek, nýbrž pouze demonstrovat řetězec „hřib smrkový“ na etiketě či v jídelníčku. Ostatně, dokáže si někdo představit českého spotřebitele, který by měl odvahu dobrovolně postavit na východoasijských hřibech smrkových svůj nedělní domácí rodinný oběd?