DOMÁCÍ ŠPAGETY S ITALSKOU SLANINOU A PRAVÝMI HŘÍBKY

Recept je sestaven pro 4 osoby.

Ingredience

  • 480 g špaget
  • 80 g olivového oleje
  • 160 g pancetty (italská slanina)
  • 200 g nakládaných pravých hříbků
  • 80 g česneku
  • 10 cl bílého vína
  • 80 g másla
  • 100 g parmazánu
  • lžíce sekané ploché petržele
  • dle chuti sůl, pepř

Postup přípravy

Pancettu nakrájenou na nudličky osmažíme na olivovém oleji. Přidáme nakrájené hříbky a orestujeme s nasekaným česnekem. Zastříkneme vínem a necháme odpařit. Přidáme špagety uvařené (al dente) v osolené vodě, dochutíme solí a pepřem, zjemníme máslem. Přidáme strouhaný parmazán a nasekanou petržel. Na másle opečeme plátek hříbku.

Servírujeme

Promíchané těstoviny dáme do hlubokého talíře, ozdobíme na másle opečeným plátkem hříbku a hoblinami parmazánu.